Vlada FBiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, na večerašnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH namijenjenih za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju - stoji u soapštenju Vlade FBiH.

Riječ je o sredstvima deponovanim na transakcijskom računu Posebnog fonda Razvojne banke FBiH u iznosu od 3.483.654,25 KM, koja će biti uplaćena na račun Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju, otvoren kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Poslovnica Zenica, za socijalno zbrinjavanje radnika zeničke kompanije, navodi se u saopštenju Vlade Federacije BiH.

Nakon uplate, stečajni upravnik Željezare Zenica će, bez odlaganja, sredstva transferirati prema radnicima, navodi se u saopštenju.

Odlukom je stečajni upravnik Željezare Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju zadužen da, u roku od 30 dana od nakon uplate sredstava, Vladi FBiH dostavi izvještaj o namjenskom utrošku sredstava.

U dopisu medijima stoji da će Razvojna banka FBiH sa Željezarom Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju zaključiti ugovor o dodjeli grant sredstava.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Razvojna banka FBiH, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i privredno društvo Željezara Zenica d.o.o. Zenica - u stečaju, svako u okviru svoje nadležnosti, stoji na koncu saopštenja.

(N1)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba